Spår vid Pumpen

Vintertid finns tidigt snö på stadion tack vare vår snökanon. Så fort snömängden räcker drar vi spår på skicrossbanan runt stadion. Dessutom finns vårt fina elljusspår samt även ett anslutande vägspår. Parkering sker vid klubbstugan Pumpen i Hosjö. Spårkarta finns anslagen på pumphuset på stadion.

För spårstatus vid Pumpen vintertid klickar du här.
Sommartid erbjuds förutom elljusspåret bra skötta stigar tack vare bra arbete från medlemmar inom Korsnäs IF Orientering och Korsnäs IF Skidor:

Klackstigen 13,5 km orange markering. Stig 80% grusväg 20%. Här passerar ni Stabergs klack med fantastisk utsikt samt Stabergs krog där ni kan fika eller äta och titta på den fina trädgården.

Hälsingbornsstigen 9,8 km lila markering. 100% stig. Går lite mer norrut i pumpenterrängen än övriga stigar.

Långtäktsstigen 6,7 km grön markering. 100% stig.

Åsbostigen 4,6 km ljusblå markering. 100% stig.

Myrspåret 7,8 km mörkblå markering (skidspår). Går genom myrar och på stig. Här blir ni blöt om fötterna! Det är skonsamt att springa i myr samtidigt som det ger bra benstyrka. Passa på att ta en sväng upp på Kramatallberget!

Kramatallbergsslingorna. Otydlig stig och stig. Drygt 2 km in på Åsbostigen passerar ni “starten” på Kramatallbergsslingorna. Här har ni möjlighet att få lite extra backträning i den i övrigt ganska flacka pumpenterrängen. En skylt är uppsatt med förslag på “pass” annars är det perfekt att förlänga Åsbostigen med 2 km vilket är Kramatallbergsslingornas totala längd. Slingorna är märkta med röd och gul färg samt med reflex ifall ni vill springa i mörker med pannlampa!

“Intervallslingorna”. Otydlig stig och stig. 1,3 km in på Åsbostigen passerar ni “starten” på intervallslingorna. Det är tre slingor en vit på 200 m, en gul på 400 m och en blå på 600 m. De är även markerade med reflex ifall ni vill springa i mörker. En skylt vid starten ger förslag hur ni kan använda slingorna i er träning.

Ett tips är att läsa mer på Facebook under gruppen "Pumpen för pumpen".

Njut av Pumpen!
Uppdaterad: 11 SEP 2008 00:03

Weather Underground PWS IFALUN14

Nu är vi en utmärkt förening!

Webcam från Lugnets skidstadion: Lugnet Live!

Aktuella temperatuer i Falun, presenteras av temperatur.nu

Hosjö (Åvägen):
Falun (Centrum):